Trimsalon waarom?

Met het onderhoud van de vacht kunt u niet vroeg genoeg beginnen. Belangrijk is dat uw hond leert de borstel/kam te accepteren. Voor advies over het dagelijks onderhoud bent u natuurlijk altijd welkom.

Uw hond is eerder toe aan zijn eerste trimbeurt dan u denkt. Wanneer uw pup volledig geënt is kan hij al terecht voor een puppytrim en/of een kennismaking met de trimsalon.

Wacht niet te lang met het maken van een afspraak meestal is er een wachttijd.

Als je vacht maar goed zit…. Voor welke honden is de trimsalon?

Een bezoek aan de trimsalon is voor iedere hond een grote verwenpartij. Als er meer dan 1/3 deel van onze huid niet meer kan ademen, zijn wij mensen reddeloos verloren. Bij dieren is de huid net zo belangrijk. Een slecht verzorgde vacht (met veel haar) gaat vervilten en kan dan niet meer ademen. Een goede vachtverzorging is dus niet alleen een zaak van schoonheid, het is een zaak van levensbelang.

Ook voor kruisingen en kortharige honden kan een bezoek aan de trimsalon u een hoop losse haren in huis besparen!

Afhankelijk van de vacht en het ras betekent trimmen: knippen – scheren – plukken – ontwollen – uitdunnen – strippen – wassen en kammen/borstelen. Daarnaast worden de oren gereinigd (indien noodzakelijk), worden gebit en anaalklieren gecontroleerd en wanneer nodig zullen de nagels geknipt worden.

Een trimmer/ster is niet gewoon een “hondenkapper” maar heeft een opleiding gevolgd om de vacht te kunnen beoordelen zodat de juiste technieken toegepast zullen worden en zal niet aarzelen om wanneer nodig is u aan te raden een bezoek aan uw dierenarts te brengen.

Verschillende trimtechnieken

De meeste ruwharige honden worden geplukt dit wil zeggen dat de dode haarlaag wordt verwijderd zodat de nieuwe vacht de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Dit is belangrijk om huidproblemen te voorkomen.

Poedels en honden met soortgelijke vachten worden geschoren of geknipt in elk gewenst model.

Honden zoals Newfoundlanders, Berner Sennen en honden met vergelijkbare vachten kunnen in de ruiperiode ontwolt worden dit wil zeggen dat de dode haren worden verwijderd.

Spaniëls, Setters en Retrievers worden waar mogelijk geplukt en verder met een speciale schaar uitgedund/gemodeleerd.

Alle andere lang– en kortharige rassen kunnen natuurlijk ook terecht voor een periodieke was– en borstelbeurt door gebruik van speciaal gereedschap verdwijnt er dan veel los haar!

Tot slot

Denk niet dat trimmen onnatuurlijk is maar denk maar zo: er leven geen honden in de natuur. Ook in de winter kan uw hond getrimd worden een hond kan namelijk beter tegen kou dan tegen vocht en een (te) lange vacht houdt tenslotte enkel maar meer vocht vast.

Voor prijzen kunt u het beste telefonisch contact opnemen.

Halen en brengen in overleg mogelijk.

Nog enkele tips

  • Laat uw hond goed uit voordat u hem brengt, de behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoeft dan op moet houden;
  • Laat uw hond niet vlak voor een trimbeurt eten, sommige honden raken in de stress en braken dan het eten weer uit;
  • Probeer uw hond zo droog mogelijk te brengen dit vergemakkelijkt het werk;
  • Vertel van tevoren wat de medische problemen of andere afwijkingen van de hond zijn;
  • Voor de hond is het beter dat u niet aanwezig bent tijdens de behandeling. Uw hond zal door uw aanwezigheid worden afgeleid wat het werken bemoeilijkt;
  • Mocht u niet op een afspraak kunnen verschijnen wilt u deze dan minstens 24 uur van te voren afzeggen;
  • Mocht u niet tevreden zijn vertel het ons! Bent u wel tevreden? Vertel het anderen!